Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У рідному місті Януковича сепаратисти захопили завод Ахметова

Неділя, 4 травня 2014, 14:45

У Єнакієвому Донецької області проросійські активісти захопили металургійний завод.

Перед цим загарбники - близько 300 осіб - штурмували міськвиконком, повідомляє у своєму Twitter'i користувач BerrrGerrr.

У натовпі - близько 100 людей в масках.  Активісти скандували "Одесу не пробачимо!". Люди зі сході під заводом грали російські та радянські марші. На місці також присутній журналіст та оператор російського НТВ.

Фото @BerrrGerrr 
Фото @BerrrGerrr
"Тут журналист и оператор НТВ".

З  будівлі заводоуправління вивели працівників, а сепаратисти з криком "Росія!" намагалися увійти всередину. Також вони вимагали зустрічі з директором. 

У свою чергу директор заводу заявив, що не забороняє своїм працівникам брати участь у мітингах. Разом з тим активісти вимагали письмого підтвердження, що за участь у "Народному ополченні Донбасу" не будуть звільняти  з роботи. 

Над заводоуправлінням підняли прапор Донецької республіки, хоча раніше українського прапора над будівлею не було.

Фото @BerrrGerrr

Окрім того активісти вимагають проведення референдуму. 

Разом з тим, як повідомляє Gazeta.ua, працівники заводу пов'язують напад на ЄМЗ з тим, що його колектив не підтримує референдум про самовизначення Донецької області.

"Нам начальство наказало ні на який референдум не ходити, а більшість наших і так проти відділення Донеччини", - зазначає видання з посиланням на джерело. джерело.

Окрім того "самооборона" міста розбила відділення Приватбанку, до місця події не підпускали міліцію. Під Приватбанком зібралося близько тисячі людей.  Ще близько тисячі людей стоять під міськрадою, над якою - 2 прапори - самопроголошеної Донецької республіки та Донецької області. 

 

 Під міськрадою вже близько півтори тисячі людей, все спокійно, лежать покришки, біля мікрофону нікого немає.

Фото з сайта news.pn
Фото з сайта news.pn

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...