Коломойський скликає на 11 травня з'їзд південного сходу

Неділя, 4 травня 2014, 20:51

Голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський запропонував створити раду губернаторів Південного Сходу України.

Дану заяву Коломойського розміщено на сайті обласної ОДА.

"В результаті ланцюга політичних подій, в тому числі, інспірованих ззовні, над Україною нависла реальна загроза втрати територіальної цілісності", - вважає губернатор.

Оскільки сценарії щодо втілення цієї загрози розігруються, в першу чергу, в південно-східних областях, Коломойський наполягає на необхідності створення координуючого органу для узгодженої та ефективної роботи губернаторів зазначених територій.

"Пропоную найближчим часом створити Раду губернаторів Південного Сходу України із включенням до нього голів ОДА Харківської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей", - запропонував він.

Головним завданням ради губернатор назвав створення необхідних умов для проведення 25 травня 2014 прозорих і чесних виборів президента України під контролем міжнародних спостерігачів.

Робочим органом ради він запропонував зробити штаб територіальної оборони південно-східних областей зі штаб-квартирою в Дніпропетровську.

У рамках Штабу дії місцевої влади будуть координуватися з СБУ та МВС в рамках боротьби з сепаратизмом і диверсійною діяльністю незаконних силових структур.

Крім того, члени Ради зможуть виробити узгоджені пропозиції щодо децентралізації влади в Україні, підвищення ролі органів місцевого самоврядування як основи для гармонізації відносин між центром і регіонами, - пропонує Коломойський.

"Пропозиції можуть бути оформлені у вигляді проекту нової редакції Конституції України", - зазначив він.

Як відомо, 11 травня сепаратисти в Донецькій і Луганській областях збираються провести незаконний референдум з приводу федералізації України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...