МЗС Росії навіть український компроміс назвало "бутафорією"

Понеділок, 5 травня 2014, 12:22

Росія вважає, що замість пошуку виходу з політичної та соціально-економічної кризи в Україні київська влада займається організацією бутафорських акцій.

Так МЗС Російської Федерації відреагував на ідею українських влади провести 25 травня всеукраїнське консультативне опитування щодо устрою України.

"Звернули увагу на висловлення "в.о. прем'єр-міністра України" Яценюка, який заявив про те, що 25 травня 2014 року має відбутися якесь загальнонаціональне опитування, яке буде стосуватися, зокрема, "децентралізації влади", - цитує ZN.ua коментар МЗС РФ.

"При цьому він (Яценюк) повідомив, що Кабінет міністрів України затвердив "своє бачення регіональної реформи". Окремо говориться, що уряд країни "готовий до додаткових гарантій на відповідній території російськомовному населенню й мовам інших національних меншин". Про які конкретно "додаткові гарантії" йдеться, не повідомляється", - зазначає відомство.

За словами російських дипломатів, "подібні відірвані від реального життя плани київської влади нічого крім подиву не викликають".

"Невже в Києві серйозно розраховують, що в дні, які лишилися до 25 травня 2014 року, можна провести серйозне обговорення в українському суспільстві, в усіх регіонах України найважливіших питань майбутнього державного устрою країни? Ці заяви особливо цинічні на тлі військової операції Києва проти свого народу", - заявляє МЗС РФ.

"Замість початку широкої загальнонаціональної дискусії в країні щодо пошуку шляхів виходу з глибокої політичної й соціально-економічної кризи за участю всіх політичних сил і всіх регіонів київська влада займається організацією бутафорських акцій. Ні до чого, крім подальшого поглиблення кризи в країні це не призведе", - вважають там.

5 травня Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроект про проведення всеукраїнського консультативного опитування 25 травня. Очікується, що на нього будуть винесені питання територіального устрою та децентралізації влади в Україні.

Сепаратисти у східних областях України спочатку вимагали, а потім самі оголосили місцевий "референдум" щодо долі регіону, зокрема, Донецької й Луганської областей.

Росія підтримує вимоги сепаратистів і проросійських сил, які безчинствують в Україні, зокрема, захоплюють адміністративні будівлі, штурмують військові частини й силові відомства, беруть людей у заручники й знущаються над ними.

Росія також намагається зірвати й перенести вибори президента в Україні з 25 травня.

Раніше РФ не бентежило, що в АР Крим так званий "референдум" організували за два-три тижні, а потім на його підставі оголосили про входження "держави Крим" у РФ. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News