Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Для місії ОБСЄ хочуть більше гарантій безпеки

Понеділок, 5 травня 2014, 13:28

Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйен повідомила про намір переглянути очолювану Німеччиною місію Організації з безпеки й співпраці в Європі (ОБСЄ) в Україні.

"Ми, без сумніву, повинні ще раз проаналізувати цю специфічну ситуацію", - заявила вона в інтерв'ю телеканалу ZDF увечері 4 травня, повідомляє DW.

"У першу чергу, необхідно порушити питання про те, як енергійніше домагатися того, щоб сторона, яка приймає, мала можливість виконувати гарантії безпеки", - зазначила міністр оборони Німеччини.

Проросійські сепаратисти в Слов'янську на сході України протягом 8-ми днів утримували в полоні групу військових інспекторів ОБСЄ, у тому числі трьох військовослужбовців бундесверу й німецького перекладача. Заручники були звільнені лише 3 травня після інтенсивного міжнародного тиску й російського посередництва.

У Німеччині стали усе голосніше лунати заклики розслідувати суперечливу місію ОБСЄ в Україні. У першу чергу критики прагнуть з'ясувати, чому неозброєні військові інспектори виявилися в зоні бойових дій, зазначає онлайн-версія журналу der Spiegel.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування