У МЗС вважають, що Росія розіграла "шоу" зі звільненням місії ОБСЄ

Понеділок, 5 травня 2014, 19:41

Узяття в заручники представників військової місії ОБСЄ підтверджує, що Росія координує сепаратистів і впливає на дестабілізацію ситуації в Україні.

Про це сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Взагалі вся ця історія, пов'язана з захопленням і звільненням представників версифікаційної місії ОБСЄ, підтверджує факт координації й безпосереднього впливу російської сторони на ситуацію навколо них (представників місії) захоплення й розігрування шоу з їх звільнення", - сказав він

Як відомо, 3 травня були звільнено 12 людей, які утримувалися так званими "народними ополченцями" у Слов'янську, у тому числі 8 військових інспекторів ОБСЄ.

"Немає жодних сумнівів, що російська сторона бере як активну участь, так і через своїх колаборантів у дестабілізації ситуації у східних і південних областях України, підтримуючи й координуючи терористів", - заявив Перебийніс.

Він наголосив, що Україна знову закликає російську сторону "припинити злочинну підтримку терористичної діяльності в Україні й дати вказівку бойовикам, які, як ми бачимо, дослухаються до інструкцій із Кремля, скласти зброю, звільнити заручників, припинити тероризувати мирне населення й перейти винятково до мирних способів відстоювання своїх прав".

Перебийніс також повідомив, що "7-8 травня заступник генерального секретаря ООН із політичних питань Джеффри Фелтман планує відвідати Україну з візитом", щоб ООН сприяла деескалації ситуації в Україні.

"Очікується, що Фелтман проведе в Україні низку зустрічей із керівництвом України й Міністерства закордонних справ", - сказав представник МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...