Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чубаров не виключає свого арешту

Понеділок, 5 травня 2014, 21:45

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров не виключає, що слідом за порушенням у відношення нього кримінальної справи в найближчі дні його можуть затримати і арештувати.

Про це лідер Меджлісу заявив в інтерв'ю ZN.UA.

За словами Чубарова, на сьогодні йому не до кінця зрозуміла кінцева мета, яку переслідують правоохоронні структури Росії, порушуючи проти нього кримінальну справу за кількома статтями КК РФ за події 3 травня.

"Дуже широкий діапазон завдань може бути поставлений. Починаючи від прямого шантажу, завершуючи далекосяжними планами щодо кримських татар в цілому. Я не хотів би зараз гадати, не маючи на руках постанови про порушення кримінальної справи. Однак я не виключаю свого затримання в найближчі дні з подальшим арештом. І не тільки мене", - сказав Чубаров.

За словами глави Меджлісу, якщо за останніми діями стосовно лідерів кримських татар стоїть провокація конфлікту з метою виявлення та "нейтралізації" організаторів протестів, то вони нічого не розуміють в природі національного руху народу.

"Якщо хто виношує такий варіант, то вони, дійсно, не знають ні природу, ні суть кримськотатарського національного руху. Якща обезголовити рух - це жодною мірою не означає, що цей рух припиниться. Це перше".

"Друге - треба просто, усвідомлюючи суть національного руху кримських татар, робити дії, які абсолютно виключать будь-які силові конфліктні ситуації. Треба з ними просто говорити відверто і відкрито. Але цього діалогу немає", - вважає Чубаров.

"Всі ті дії, які в останні дні відбувалися, включаючи заборону на в'їзд Мустафі Джемілєву до Криму, заборону, зауважу, яку офіційним документом ніхто не може ні спростувати, ні підтвердити, - ці всі дії останнім часом показують, що стосовно кримських татар йдуть хаотичні рухи", - говорить Чубаров.

За його словами, "дуже важко зараз сказати , яка їхня мета. Можна будувати різні прогнози, в тому числі й найбільш неприйнятні для кримських татар".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування