Міністр оборони каже, що терористів змішали б із землею, якби не мирні люди

Вівторок, 6 травня 2014, 13:11

Міністр оборони Михайло Коваль запевняє, що влада не хоче втягувати у військове протистояння цивільне населення Донбасу, тому діє помалу

Про це він заявив на брифінгу в Верховній Раді, коментуючи запитання про те, чому антитерористична операція просувається повільно.

За словами Коваля, нещодавно до нього з таким запитанням звернувся один із європейських послів, і міністр йому відповів:

"У нас є два варіанти. Перший – підтягнути важку артилерію, в тому числі, авіацію, і змішати з землею населений пункт, встановити жовто-блакитний прапор  і відрапортувати, що завдання виконано. Другий – це поступове блокування диверсантів і терористів, а також недопущення каліцтва і втягування в бойові дії цивільного населення".

"Я спитав у дипломата, який варіант йому підходить, і він сказав, що підходить наш (обраний Україною)", - сказав Коваль.

Міністр додав, що попри втрати серед українських військових, жоден із бійців не висловив бажання покинути місце проведення операції.    

За словами Коваля, в ході боїв під Краматорськом загинуло 2 десантників, а 17 отримали поранення.

У свою чергу, голова СБУ Валентин Наливайченко відзначив "серйозний інформаційний вплив, під яким перебуває місцеве населення" на територіях, де проводиться антитерористична операція.

Він визнав, що місцеві "не довіряють українським силовим підрозділам".

Останніми днями АТО мала на меті знищення до трьох десятків важкоозброєних бойовиків.

"Є втрати серед наших бійців, проти яких ведеться вогонь на ураження, застосовуються іноземні військові, які прибули з Росії та Криму", - сказав голова СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування