Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК заявив, що не може виготовити списки виборців у східних областях

Вівторок, 6 травня 2014, 20:04

У Луганській і Донецькій областях поки немає можливості для виготовлення списків виборців для голосування на президентських виборах.

Про це повідомив заступник керівника служби розпорядника Державного реєстру виборців Олександр Стельмах.

"На даний момент органи ведення Держреєстру не мають фізичної можливості в повному обсязі забезпечити виготовлення списків виборців у звичайному режимі у цьому регіоні. Але Центральна виборча комісія та служба розпорядника Державного реєстру виборців працюють над алгоритмом ефективного вирішення цієї ситуації", - підкреслив він.

Водночас Стельмах сподівається, що спосіб вирішення ситуації вдасться знайти у найближчі кілька днів.

За словами представника ЦВК, згідно з Календарним планом основних організаційних заходів з підготовки проведення позачергових виборів президента України, служба розпорядника Державного реєстру виборців повинна здійснити процес передачі списків виборців до дільничних виборчих комісій 7-8 травня.

Однак, станом на 15.00 вівторка "внаслідок захоплення адміністративних будівель на сході країни, де, як правило, знаходяться відділи ведення Держреєстру, або загрози такого захоплення, обмежений доступ до бази даних реєстру виборців для 33 з 62 органів ведення реєстру Донецької області, 4 з 34 органів Луганської області".

"Що стосується виготовлення та подальшої передачі списків виборців дільничним виборчим комісіям в інших областях України, то цей етап виборчого процесу, ми сподіваємося, буде завершено у терміни, встановлені законом України "Про вибори президента України". Принаймні, для цього зроблено і робиться все можливе", - підкреслив Стельмах.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування