В НАТО готові посилити присутність у Східній Європі

Вівторок, 6 травня 2014, 23:32

Північноатлантичний альянс готовий посилити свою присутність у країнах Східної Європи.

Об этом в Брюселі заявив Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен після переговорів з прем'єр-міністром Японії Шинзо Абе в штаб-квартирі Альянсу, повідомляє УНІАН.

"Сьогодні ми постали перед найбільш серйозною кризою з часу холодної війни... Ось чому ми вдалися до кроків з посилення колективної оборони через збільшення патрулювання повітряного простору над балтійськими державами, розміщення АВАКСів для покращення розвідувальної роботи над Польщею та Румунією", - сказав він.

Расмуссен підкреслив, що альянс посилив військово-морську присутність в Чорному морі, і готується розмістити додаткові кораблі на Балтиці.

"Тобто, ми маємо нині більше літаків у повітрі, більше кораблів у морі і більше особового складу на суші. І ми не посоромимось вжити додаткових кроків, якщо буде необхідність, аби посилити оборону і безпеку наших союзників", - підкреслив генсек НАТО.

Раніше командувач американським контингентом у НАТО генерал Філіп Брідлав заявив, що Росії не потрібно вводити регулярні війська в Україну, тому що вона може домогтися своїх цілей іншими методами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування