Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецька міськрада закликає ВР зупинити антитерористичну операцію

Середа, 7 травня 2014, 10:54

Донецька міськрада вимагає від ВР розглянути питання про зупинення військової операції на території області.

Про таке рішення повідомив мер Донецька Олександр Лук'янченко.

Депутати міськради вимагають від ВР розглянути питання про негайну зупинку військової операції в Cлов'янську, Краматорську на всій території Донецької області і проведення негайних переговорів з усіма сторонами про виконання женевських домовленостей",- зачитав він рішення.

Депутати ВР які мають стати зв'язковою ланкою у переговорах Києва і Донбасу, працюють 1-2 дні на тиждень, вирішуючи в основному свої міжпартійні питання. А ситуація заходить в глухий кут, гинуть люди", - зазначив він.

"Викликає обурення порушення демократичних норм в парламенті, що гарантують права опозиції", - зачитав він.

"Життєдіяльність таких міст, як Слов'янськ, Краматорськ, Костянтинівка, частково паралізовані, зникають предмети першої необхідності, охорона правопорядку не здійснюється на належному рівні. Ніхто не вживає заходів для врегулювання конфлікту мирним шляхом. Центр не чує Донбас ", - сказано в заяві.

Водночас Лук'янченко повідомив, що він спілкується з представниками самопроголошеної ДНР, "але це важко, бо вони часто змінюються" і іноді не мають єдиної позиції.

Мер Донецька також зазначив, що кілька разів у таких переговорах брав участь губернатор Сергій Тарута, "але потрібно підвищувати рівень".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...