Небезпечно на свята може бути і в Донеччині, і на заході - СБУ

Середа, 7 травня 2014, 12:35

Силовики прогнозують, що найбільш небезпечним регіоном у найближчі дні залишиться Донеччина.

Про це заявив керівник СБУ Валентин Наливайченко, відповідаючи на запитання, де буде найбільша небезпека 9-10 травня.

"Найбільшим магнітом для провокацій, диверсійних, а можливо, і терористичних актів, безумовно, залишається Донецька область, насамперед, навколо Слов’янська та Краматорська, де продовжується антитерористична операція", - сказав він.

"Друге. Сьогодні зранку у Львівській області затримано групу людей, які ввозили вибухівку та спеціальне обладнання. І це свідчить про те, що ці (західні) регіони також є небезпечними", - додав Наливайченко.

За його словами, також в Одесі затримано диверсійну групу під керівництвом Долженкова, яка "2 травня у брутальний спосіб завдала тілесних ушкоджень, особливо літнім людям".

Крім того, сказав Наливайченко, затримано диверсійну групу в Запоріжжі, якою керував громадянин Росії на прізвище Білоусов. Група складалася з 5 осіб. Правоохоронці вилучили вибухівку, зброю та наркотики.

"Ми звітуємо вам, шановні громадяни, для того, щоб ви розуміли, що озброєні сепаратисти використовують злочинців і наркоманів. Ті, хто граються в політику щодо псевдоопитувань або незаконних референдумів, тероризують і вчиняють злочини, і насправді забираються мирне життя, зарплати та робочі місця у мешканців Донецької та Луганської областей", - заявив керівник СБУ.

"Тому, якщо підсумувати, наша рекомендація: вшановувати пам’ять (загиблих у Другій світовій війні) мирно, брати участь у мирних актах, але не піддаватися на провокації типу "референдумів" або протистоянь, і в жодному разі не заважати працівникам правоохоронних органів затримувати злочинців або правопорушників", - сказав Наливайченко.

"Українська правда" 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування