Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Царьов сказав Путіну не втручатися в справи Сходу і висунув умови Києву

Середа, 7 травня 2014, 21:26

Референдум в Донецькій і Луганській областях може бути перенесено з 11 травня, якщо українські військові припинять збройні дії.

Про це заявив Олег Царьов в ефірі радіостанції "Говорить Москва".

"Ми можемо перенести референдум, ми можемо це зробити буквально за кілька днів, але для цього ми хочемо побачити зустрічну пропозицію чинної влади. Умовою початку переговорів повинно бути припинення збройних дій, люди повинні перестати гинути. Якщо цього не буде зроблено, ми не будемо вважати, що влада готова домовлятися", - сказав він.

При цьому Царьов зазначив, що прийняття остаточного рішення не стосується президента РФ Володимира Путіна.

"При всій повазі і симпатії до Володимира Путіна, але рішення про референдумі брали громадяни Луганської і Донецької області. Це рішення приймає не Володимир Путін, це внутрішня справа донеччан і луганчан, і ми будемо обговорювати і приймати рішення самостійно", - зазначив Царьов.

Представники проголошених сепаратистами органів влади також вже почали коментувати заяву Путіна.

"Якщо керівництво Донецької народної республіки прийме рішення перенести дату референдуму, то ми змушені будемо з цим погодитися", - цитує РИА Новости голову ЦВК Донецької народної республіки Романа Лягіна.

При цьому член так званого уряду "Донецької народної республіки" Олександр Васьківський заявив, що негативно оцінює пропозицію Москви.

"Я ще не бачив звернення Путіна, але цього (перенесення референдуму - ред.) не треба робити. (...) Я вкрай негативно ставлюся до цього питання", - заявив він.

Співголова "уряду Донецької народної республіки" Мирослав Руденко, заявив, що рішення про перенесення референдуму буде приймати так звана народна рада "Донецької республіки" на позачерговому засіданні в четвер вдень у Донецьку.

"У ході засідання ради, яке почнеться в 12:00 місцевого часу, буде прийнято рішення, в тому числі, переносити нам референдум, чи ні. Дуже багато буде залежати від рішення народної ради", - цитує Руденко Інтерфакс.

Він зазначив, що говорити про складення зброї і переговори "поки складно", нібито через "агресію протилежної сторони".

Як відомо, у середу президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва закликає прихильників федералізації на південному сході України перенести запланований на 11 травня референдум про самовизначення регіонів.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк скептично оцінив заклик Путіна, запропонувавши голові РФ не торгувати повітрям.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування