У Вашингтоні чекають від Путіна переходу від заяв до дій

Середа, 7 травня 2014, 21:55

В адміністрації президента США Барака Обами сподіваються, що влада РФ візьмуть додаткові заходи щодо деескалації ситуації в Україні.

Про це повідомила в середу на прес-конференції представник американського держдепу Дженніфер Псакі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми чітко заявили про те, що пропозиції про проведення референдумів (прихильниками федералізації в Україні - ред.) незаконні, ми хочемо побачити більше кроків від Володимира Путіна, ніж просто його заклики до їх переносу", - зазначила вона.

"Що стосується виборів 25 травня, то ми їх рішуче підтримуємо і вважаємо, що це один з найкращих кроків вперед для народу України. Ми закликаємо Росію використовувати свій вплив на воєнізовані угруповання (в Україні - ред), щоб гарантувати безпеку для всіх українців, які будуть голосувати 25 травня", - підкреслила представник держдепу.

Псакі назвала заклик президента РФ до представників південного сходу України відкласти запланований на 11 травня референдум "позитивним кроком". Однак, вважає вона, Путін "і представники РФ можуть прийняти набагато більше заходів по деескалації ситуації і забезпечення безпеки на виборах 25 травня".

"Вони (Росія - ред.) можуть підтримати право всіх українців на участь у виборах 25 травня, вони можуть утриматися від втручання у процес підготовки до виборів, вплинути на збройні воєнізовані угруповання, які роблять кроки по втручанню в цей підготовчий процес", - підкреслила вона.

Представник держдепу США також зазначила, що США не спостерігають ознак відведення російських військ від кордону з Україною. "Сьогодні ми не отримували дані про пересування (військ РФ - ред.)", - заявила вона.

На думку Псакі, Росія може прийняти ряд заходів по деескалації ситуації в Україні, наприклад, відвести війська від кордону з Україною.

"Як ви знаєте, Росія робила подібні заяви в березні, проте не виконала своїх обіцянок", - сказала представник держдепу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування