Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В МЗС назвали останні "реверанси" Москви фарсом

Середа, 7 травня 2014, 23:47

У Міністерстві закордонних справ вважають, що останні заяви керівництва РФ насправді не є проявом намагання владнати ситуацію в Україні.

Про це йдеться у заяві відомства.

"Попри зовнішній вигляд жестів "доброї волі", зміст і риторика, які прозвучали в Кремлі, не мають нічого спільного із справжнім пошуком шляхів урегулювання", - зазначається в ній.

Дипломати назвиють "обговорення шляхів мирного врегулювання ситуації в Україні без участі України" беззмістовним і неприйнятним.

"Замість заяв потрібні реальні дії. Росія повинна насамперед виконати взяті на себе Женевські зобов’язання та дистанціюватися від діяльності терористів на сході України, публічно закликати сепаратистські угруповання скласти зброю і припинити підривну роботу диверсійних груп", - вважають в МЗС.

Крім того, у відомстві переконані, що відвід російських військових формувань від українських кордонів має отримати реальні підтвердження.

"Будь-які "терористичні референдуми" на сході нашої країни є незаконними за визначенням, відтак заклики про їхнє "перенесення" аж ніяк не є виявом доброї волі, а звичайним фарсом. Такий сценарій уже здійснювався Росією в Криму", - йдеться у заяві.

У міністерстві закликали Москву не підміняти поняття. "В Україні не має громадянської війни. Суть конфлікту полягає в агресії Російської Федерації проти нашої країни, окупації Криму і в зухвалому втручанні у внутрішні справи, що супроводжується підтримкою терористичних дій проти українських громадян та цілісності держави", - зазначили дипломати.

В той же час у заяві підкреслюється, що уряд України є готовий до повномасштабного діалогу за участю політичних сил, представників регіонів та громадськості, "але діалог неможливий і немислимий з терористами".

"Захист життя людей та подолання тероризму, який підриває будь-яку можливість для діалогу, і є метою антитерористичної операції, що триває в окремих населених пунктах на сході нашої країни. Принципово важливим кроком, відтак, мають стати спільні міжнародні дії для локалізації та нейтралізації будь-яких джерел тероризму", - зазначили в МЗС.

Водночас у відомстві подякували ОБСЄ за зусилля, націлені на деескалацію ситуації в Україні, зокрема сприяння прозорому проведення президентських виборів.

Однак загалом заяви Москви у МЗС вважають позитивним знаком.

"Заяви, зроблені 7 травня в Москві, свідчать про перші результати консолідованого міжнародного тиску на Кремль у відповідь на агресію, вчинену проти України.

Позиція нашої держави незмінно залишається відкритою для справжнього діалогу у двосторонніх і багатосторонніх форматах і націленою на мирний спосіб подолання загрози проти України та нашого народу", - підкреслюється в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування