Турчинов відповів Путіну: з терористами не розмовляють

Четвер, 8 травня 2014, 09:35

Український уряд готовий вести діалог з активістами і підприємцями Донбасу, але з терористами розмови не буде.

Про це заявив спікер Верховної Ради Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба парламенту.

Турчинов відреагував на заяву президента Росії Володимира Путіна щодо "каральної операції" на Сході.

"Українська влада ніколи не проводила каральних операцій на Сході країни.  Силові структури захищають життя та здоров'я громадян в межах АТО, яка проводиться проти терористів, диверсантів та інших злочинців, які вбивають, катують, викрадають наших громадян", - завив він.

Турчинов заявив, що українська влада готова до діалогу з тими, хто хоче говорити і домовлятися щодо конкретних питань розвитку єдиної України.

"Ми готові обговорювати ці питання з представниками місцевого самоврядування, з громадськими активістами та підприємцями Донецької і Луганської областей", - заявив він.

"Однак із озброєними злочинцями, на руках у яких людська кров, цивілізовані держави розмову не ведуть. Відповідно до закону їх знешкоджують", - додав глава парламенту.

Він нагадав про оголошену для жителів східних регіонів амністію, але вказав, що під неї потраплять тільки ті, "хто добровільно складе зброю та звільнить приміщення і хто не причетний до вбивств та інших тяжких злочинів".

Як відомо, у середу президент РФ Путін закликав сепаратистів Сходу України перенести "референдум" про відокремлення, а Україну зупинити "каральну операцію".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування