Директору школи, яка відмовилася проводити "референдум", погрожують розправою

Четвер, 8 травня 2014, 10:12

Директору СШ № 13 селища Боково-Платово на Луганщині за відмову проводити в школі так званий "референдум" погрожують фізичною розправою.

Про це сама директор Ольга Тимофіївна розповіла виданню Обзор.

За її словами, 6 травня в міському відділі народної освіти Антрацитівського міського виконкому, на якому висить прапор РФ, відбулися збори директорів усіх шкіл. На ньому присутніх зобов'язали провести референдуми у ввірених навчальних закладах.

"Я сказала, що цей референдум незаконний, відповідної постанови немає. Тому на території своєї школи не дозволю його проводити. І з цього все почалося", - розповіла директор.

Через деякий час їй передзвонили з міськвиконкому і сказали, що вже є відповідна постанова місцевого міськвиконкому про проведення референдуму в школах.

"Але я сказала на це, що не підкорюся цьому рішенню, оскільки воно незаконне... У селищі є ДК, селищна рада - проводьте там", - розповідає жінка.

Буквально через годину після цієї розмови в кабінет до неї прийшли два озброєних чоловіки в камуфляжі:

"Відкрили ногою двері. Вели себе по- хамськи, ображали, погрожували. "Що це в тебе за ганчірка?", - показують на прапор України у мене на столі... Потім сказали, що зараз вони привезуть людей, які зі мною розправляться... Сіли в чорний BMW і поїхали".

Після цього Ользі Тимофіївні було ще кілька телефонних дзвінків з погрозами.

Директор впевнена, що в місті є й інші директори, які проти проведення референдуму у своїх школах, але вони бояться репресій, які можуть бути в разі відмови.

Як відомо, 11 травня сепаратисти планують проведення в Луганській області "референдуму", на якому буде винесено одне питання: "Чи підтримуєте ви акт про державну самостійність Луганської Народної Республіки".

Як відомо, у середу президент РФ Путін закликав сепаратистів Сходу України перенести "референдум" про відокремлення, а Україну зупинити "каральну операцію".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування