Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вакарчук пропонує владі зробити "хід на випередження"

Четвер, 8 травня 2014, 12:42

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук пропонує владі оголосити про готовність проведення місцевих референдумів.

Про це йдеться в оприлюдненому ним плані дій.

На думку Вакарчука, влада повинна "не боятися і активно пропонувати порядок денний, а не діяти з запізненням, реагуючи на чужий сценарій".

Співак і громадський діяч пропонує владі "оголосити про готовність проведення референдумів на території тих областей, де цього "вимагають" протестувальники".

При цьому принциповою умовою проведення референдумів, на думку Вакарчука, має бути повне відновлення порядку, миру та вертикалі влади в регіонах, що прагнуть волевиявлення.

"Якщо місцеві "активісти" на це підуть, значить вони зацікавлені в чесних результатах, і ці результати ми маємо визнати. Якщо ні - їх цікавить просто розвал країни, а це означає що вони злочинці, і діяти проти них треба твердо і жорстко", - вважає він.

За словами Вакарчука, питання референдуму мають бути коректними та не мають містити неоднозначних формулювань.

На його думку, необхідно терміново розробити та ухвалити ті закони щодо розширення повноважень регіонів, зміст яких не виноситься на референдум.

"Весь процес має відповідати Конституції України, щоб отримати вкрай важливу легітимність", - наголошує Вакарчук.

"Країні потрібна боєздатна і патріотична армія, міліція та спецслужби. Потрібно усі сили та знання кинути на їхню термінову перекомплектацію та професійну реорганізацію. Інакше - усі попередні пункти залишаться тільки мрією...", - зазначає музикант.

На думку Вакарчука, головне - якомога швидше відновити владу в регіонах.

"Без влади не буде ні референдумів, ні виборів, ні молока, ні хліба, ні кращого життя. Буде хаос, від якого постраждають в першу чергу ті, хто хотів позитивних змін. А виграють, як завжди- злодії, пройдисвіти і бандити, які б погони вони не начепили, і яку партію б не представляли", - зазначає він.

"Всім нам потрібно зрозуміти, що той хто візьме сьогодні відповідальність за долю країни, ніяк не зможе уникнути важких і неоднозначних рішень. Історія не завжди справедливо оцінює такі кроки. Але без такого роду рішень сама історія може стати непотрібною. Не буде чого описувати", - резюмує Вакарчук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування