Прокурор Києва: Міліція має повне право стріляти в озброєних провокаторів

Четвер, 8 травня 2014, 14:20

Міліція має законне право використовувати зброю та спецзасоби у разі вчинення провокаторами силових дій.

Про це йдеться у зверненні прокурора Києва Миколи Герасим'юка, оприлюдненому 8 травня.

За даними секретаря РНБО, в Україні плануються акції сепаратистів в 7 областях, зокрема, і в Києві, зазначив прокурор.

"Такі акції створюють загрозу для суверенітету держави, інспіровані ззовні, не мають жодної конструктивної складової, націлені виключно на дестабілізацію громадського порядку та зрив виборчого процесу", - зазначає Герасим'юк.

"Забезпечення ефективної протидії таким злочинним проявам, а також належна координація зусиль усіх правоохоронних органів, фактично стає єдиним пріоритетними завданням на цей час", - наголосив він.

"Я б також хотів надати телефон нашої чергової частини 527-71-85. І просив би журналістів забезпечити його широке оприлюднення через свої ЗМІ", - сказав Герасим'юк.

У прокуратурі міста затверджено план дій і заходів реагування у зв’язку з можливими фактами організації в столиці масових заворушень, проявів сепаратизму і ворожнечі в суспільстві, захоплення будівель, а також вчинення інших злочинів у цій сфері, що набувають суспільного резонансу.

"Ми повинні зробити висновки з подій у Одесі. Правоохоронні органи не повинні чекати, коли озброєні провокатори почнуть з-за спин правоохоронців стріляти на ураження в мирних громадян", - наголосив Герасим'юк.

"Вони повинні превентивно затримуватися в адміністративному порядку ще на підходах до місця події. Це дозволить зірвати плани дестабілізації, які, цілком вірогідно, вже написані та починають реалізовуватися", - додав він.

"Якщо законом "Про міліцію" передбачене право використовувати зброю та спецзасоби, міліція повинна їх використовувати без вагань. Це позиція і в.о. генерального прокурора, і моя. Більше того – це вимога Закону. Якщо в подальшому буде необхідно давати оцінку діям силовиків, саме з цих позицій прокуратура буде виходити. Гарантую", - наголосив прокурор.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування