СБУ стверджує, що перехопила мільйонний транш з Москви для терористів на Сході

Четвер, 8 травня 2014, 16:54

СБУ у взаємодії з Державною службою фінансового моніторингу не допустила перехування коштів з Росії для екстремістів у Донецьку.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

За її даними, Головне управління благоустрою військ" у Москві зі свого філіалу у Севастополі намагалось перерахувати через один з  банків 100 млн. рублів (31,94 млн. грн.) на рахунок "фірми з ознаками фіктивності" у Донецьк.

"Платіж здійснювався як передплата за неіснуючі будівельні роботи. Натомість, за отриманими оперативними даними, зазначені кошти мали бути використані для забезпечення незаконної діяльності терористичних груп на території України та проведення підривних акцій під час святкування Дня Перемоги", - повідомили українські спецслужби.

Незаконні банківські операції були призупинені, а банківські рахунки донецького підприємства заблоковано.

Заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Вікторія Сюмар також написала у своєму Facebook про інші випадки фінансування сепаратистів з Росії.

За її словами, СБУ та інші служби заблоковали перерахування коштів у сумі 8,10 млн. рос. рублів (еквівалент 2,59 млн. грн.) з рахунку "Фонду поддержки и защиты прав соотечественников проживающих за рубежом" (Російська Федерація), на рахунок ВГЖО "Дар життя".

"До "Фонда поддержки и защиты прав соотечественников проживающих за рубежом" мають прямий стосунок такі російські посадовці, як міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, депутат Держдуми Аршба, заступник міністра закордонних справ Григорій Карасін та інші", - зазначила вона. 

Крім того, підкреслює Сюмар, керівником ВГЖО "Дар життя" є  лідер прогресивної Соціалістичної партії України Наталія Вітренко, "яка відразу після переказу коштів зробила декілька голосних заяв на підтримку сепаратистів".

Раніше СБУ вже неодноразово публікувала докази зв'язку бойовиків на Сході України з російськими спецслужбами. Зокрема недавно був оприлюднений аудіозапис розмови, яка доводить "руку Росії" у псевдореферендумах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування