У Краматорську і Слов'янську на свята залишається загроза терактів - Наливайченко

Четвер, 8 травня 2014, 18:21

У Краматорську і Слов'янську в найближчі святкові та вихідні дні залишається терористична загроза.

Про це на прес-конференції у четвер заявив голова СБУ Валентин Наливайченко.

"Терористична загроза залишається і в Слов'янську, і в Краматорську, і ми про це відверто доповідаємо громадянам", - сказав він.

Наливайченко заявив, що шкодує, що можливість мирно вшановувати ветеранів Великої Вітчизняної війни в цих містах відсутня.

"Вперше за 69 років після великої перемоги, яку здобули наші діди і батьки, в Україні у двох містах - Краматорську і Слов'янську, на жаль, ми не зможемо вшанувати пам'ять і мирно провести заходи, присвячені перемозі. На жаль, в Краматорську і Слов'янську для наших ветеранів ми не зможемо цього зробити", - визнав він.

Тим не менш, керівники МВС і СБУ запевняють, що передбачили всі можливі ситуації для запобігання різних інцидентів.

"Питання громадської безпеки по всій країні з боку правоохоронних органів продуманий, системно передбачені всі можливі ситуації щодо запобігання зіткнень", - сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який також брав участь у брифінгу.

За його словами, були проведені консультації і переговори з громадськими організаціями, в тому числі радикального спрямування, щоб "запобігти різкі дії в цей день (9 травня - ред).

"Більшість організацій, якими так щедро користується іноземна пропаганда, заявили нам про те, що не планують ніяких демаршів, різких дій, масових акцій", - зазначив він.

"Додаткові оперативно-слідчі групи спрямовані в ті населені пункти, де найбільша безпека можливого вчинення правопорушень у тому числі із залученням іноземних структур", - додав у свою чергу глава СБУ.

Також глави силових відомств запевнили, що правоохоронні органи зроблять все можливе, щоб не допустити фінансування "референдуму" 11 травня у східних регіонах країни.

"Інспірований фарс під назвою "псевдореферендум" або "опитування". Як ми бачимо і оцінюємо, організатори не зупинилися. Не зупинилися і ті, хто інспірує і фінансує. Але і вчора, і сьогодні, і завтра правоохоронні органи і влада будуть робити все можливе, аби не було незаконного фінансування цього псевдореферендуму", - сказав Наливайченко.

Керівник СБУ нагадав, що раніше міські голови і голови держадміністрацій у східних регіонах отримали застереження про неприпустимість вчинення протиправних дій.

"У нас величезна увага до всіх керівниками міст південно-східних регіонів, величезна увага на предмет того, щоб вони дійсно зрозуміли ті попередження, які їм були винесені", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...