Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці незадоволені діями влади, але хочуть єдину країну

П'ятниця, 9 травня 2014, 00:03

Жителі більшості регіонів країни не підтримують сепаратизм, хоча багато з них незадоволені діями київської влади.

Про це свідчить проведене у квітні дослідницьким центром П'ю опитування.

Загалом близько 77% українців вважають, що їхня держава має залишатися цілісною, й лише 14% сказали, що регіони мають отримати право відділятися, якщо у них є таке бажання.

Дослідники підкреслюють регіональні відмінності з данного питання: 93% мешканців центральних і західних областей України, включно з Києвом, підтримують єдність країни. В той же час цілісність країни на Сході, включаючи причорноморські регіони і ті області, що межують з Росією підтримують 70% мешканців Сходу. І лише в окупованому Криму більше половини населення, 54%, підтримують право територій на відокремлення.

West, East Want Unity; Crimea Supports Secession

Схід та Захід хочуть єдності, Крим - від'єднання

В той же час діями центральної влади задоволені менше половини українців (41%, не включаючи жителів Криму). Однак якщо на Заході її прихильниками є 3 з 5 опитаних, то на Сході – лише кожен четвертий (24%).

Хоча в Західній частині України більшість стверджують, що вони Київ гарантує їм їх особисті права та свободи, набагато менше людей поділяють цю думку у Східній Україні (21%) і Криму (7%). Крім того, більшість опитаних як Сходу (71%), так і Заходу (55%) вважають відсутність сильного політичного керівництва дуже великою проблемою.

Загалом українці розцінюють вплив Росії радше як негативний аніж позитивний (67% проти 22%). В той же час дослідники стверджують, що в окупованому Криму Росію сприймають радше позитивно: 92% опитаних вважають, що Росія відіграє позитивну роль на півострові, більше того, 88% вважають, що Київ має визнати результати референдуму.

Опитування проводилося 5-23 квітня, в ньому взяли участь 1,659 респондентів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...