Кілька донецьких ЗМІ провідомили про захоплення сепаратистами

П'ятниця, 9 травня 2014, 01:21

Низка медіа на Донеччині у четвер, 8 травня, повідомили про їх захоплення бойовиками.

Так прес-служба місцевого телеканалу Юніон заявила, що його будівлю "взяли під охорону" представники так званої Донецької народної республіки.

"Сьогодні члени комітету ДНР по телебаченню і радіомовленню пройшли на територію телеканалу, передали звернення. В тексті повідомили про намір контролювати діяльність співробітників. На території телеканалу "Юніон" знаходяться озброєні люди і вимагають прибрати з ефіру українську символіку", - йдеться у повідомленні.

Про захоплення повідомили і в редакції газети Константинівки "Провінція". Як йдеться у повідомленні на сайті видання, значна група "зелених чоловічків" прибула у редакцію, їх керівник оголосив, що "Донецька республіка закриває нашу газету і вони прийшли для того, щоб закрити, опечатати всі двері, щоб уникнути мародерства і забрати ключі".

Журналісти відзначають, що намагання владнати ситуацію з командиром бойовиків виявилися марними – той забрав ключі від редакції і порадив їм "виїхати з міста подалі".

Як відомо, у східних регіонах почастішали випадки викрадення представників преси. Зокрема члени знімальної групи телеканалу ICTV розповіли, що слов’янські сепаратисти захопили їх в полон й відібрали всю техніку. 

Крім того, продовжуються з'являтися повідомлення про відключення у регіоні українських каналів: 8 травня стало відомо, що у Лисичанську відключили ефірне мовлення телеканалу "1+1". Про це повідомила прес-служба телеканалу.

"Терористи вже відключили 1+1  в АР Крим, а також в Донецьку, Луганську, Ровеньках. Чергове відключення, тепер вже в Лисичанську, підтверджує наші підозри про цілеспрямовану роботу саме  проти каналу "1+1", - вважають його представники.

Разом з тим відзначається, що канал "1+1" можна побачити на супутнику і в цифровому форматі, а також в інтернеті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...