Сепаратисти Донбасу сподіваються, що псевдореферендум узаконить кількість голосів

П'ятниця, 9 травня 2014, 10:34

Один із лідерів самопроголошеної " Донецької республіки" Денис Пушилін заявляє, що незаконний "референдум" у Донецькій і Луганської областях відбудеться.

За інформацією російського "Дождя", це опитування пройде у два етапи: 11 травня тамтешні сепаратисти виносять на голосування питання про незалежність своїх самопроголошених утворень, а 18 травня – питання про приєднання регіонів до Росії.

"Ми з глибокою повагою ставимося до Володимира Володимировичу Путіна і його спроби не допустити збільшення кількості жертв, його бажання знайти вирішення цього конфлікту. Але народ побачив усе це набагато глибше, народ, який проживає в цьому регіоні", - сказав Пушилін в інтерв'ю "Дождю".

"Для народу це стало своєрідним подвигом і дата 11 травня – своєрідний символ перемоги, такий же, як прапор над Рейхстагом. Ця дія була прийнята практично одноголосно, не практично, а 100% голосів делегатів від міст регіону й районних центрів, була прийнята одностайна ухвала, щоб дату не міняти", - заявив він.

За словами Пушиліна, "технічно все готове для проведення референдуму" – виборчі комісії на місцях, бюлетені розвезені.

Він очікує, що на псевдореферендум прийде навіть більше людей, ніж планувалося:

"За нашими опитуваннями, які проводилися ще до одеського геноциду, кількість тих, хто прийшов би, у процентному співвідношенні мала вийти не менше 60%. Зараз на тлі тих подій, тієї катастрофи, яка відбулася в Одесі, на тлі зростання кількості жертв у Слов'янську, Краматорську, Андріївці, Маріуполі виходить, що навіть наші опоненти, мої знайомі, які не розділяли моїх поглядів із Києва, із Західної України, вони міняють зараз свою точку зору".

"Тут це ще у стільки-то кратному розмірі відбувається, тому досить високий відсоток ми очікуємо тих, хто прийде на референдум", - додав Пушилін.

"Більше двох мільйонів ми точно очікуємо, що прийде проголосувати", - сказав один із керівників донецьких сепаратистів.

Пушилін допускає, що Росія не визнає результати так званого "референдуму":

"Теоретично можливо все, що завгодно. Ми не можемо давати якісь гарантії чи обіцянки, що хтось нас визнає чи ні".

"Зараз відбувається така унікальна подія – відбувається народний референдум. Без будь-яких інструкцій, без жодних фінансових уливань відбувається референдум. Усе відбувається на ентузіазмі й на бажанні відстояти права свого регіону", - заявив він.

"Ми все-таки очікуємо підтримки (Росії), але найвищою, напевно, точкою легітимізації буде кількість тих, хто прийде, й тих, хто проголосує за суверенітет Донецької народної республіки", - додав Пушилін.

Він також запевнив, що спостерігачі запрошені й "уже приїхали й заявили про свою участь навіть із Європи, їх не така велика кількість, але ми раді спостерігачам, вони зможуть усе побачити на власні очі".

Водночас, на Донбасі по вулицях розміщена агресивна агітація сепаратистів, зокрема, дуже схожа на риторику в Криму напередодні псевдореферендуму в АРК. 

На Донбасі розміщена агресивна агітація сепаратистів - фото з Facebook "Юго-Восток, вместе сила"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...