На Луганщині хочуть створити загони прикордонної самооборони

П'ятниця, 9 травня 2014, 14:31

Жителі Луганської області планують створити загони прикордонної самооборони.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Згідно з повідомленням, це мають намір зробити "у зв’язку із останніми подіями, які мали місце на ділянці відповідальності Луганського прикордонного загону, а саме: блокування роботи підрозділів охорони державного кордону та пунктів пропуску, захоплення прикордонних нарядів, напад на персонал пункту пропуску "Ізварине".

Спілка ветеранів Прикордонних військ та небайдужих мешканців Луганщини висловила ініціативу про створення загонів прикордонної самооборони.

Головним завданням таких підрозділів стане підтримання стабільності в прикордонні, допомога прикордонникам під час виконання ними завдань з охорони кордону та підтримка у разі збройного нападу на пункти пропуску.

На даний час в пункті пропуску "Ізварине" оформлення громадян здійснюється лише в пішому порядку і повноцінне відновлення руху можливе лише після повного усунення наслідків нападу у четвер.

На даний час робота активістів зосереджена на створені блок-постів перед пунктами пропуску для надійного захисту кордону в межах Луганської області.

Такі громадські об’єднання планується вже найближчим часом створити в Красній Талівці, Міловому, Біловодську та Краснодоні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування