МЗС України вимагає від РФ припинити провокації на кордоні

П'ятниця, 9 травня 2014, 17:07

Міністерство закордонних справ України вимагає від влади Росії припинити провокувати загострення ситуації на українсько-російському кордоні.

Про це йдеться у повідомленні департаменту інформаційної політики МЗС.

У документі нагадали, що 7 травня на прикордонному пункті пропуску "Ізварине", за підтримки контрольованих Росією озброєних бойовиків з українського боку кордону, відбувся несанкціонований прорив на територію України броньованого автомобіля "Тигр", нібито "подарованого" луганським терористам депутатом Держдуми РФ Володимиром Жириновським.

Крім того, впродовж останнього часу на українсько-російському кордоні почастішали випадки блокування прикордонних підрозділів, нападів на прикордонні наряди, перешкоджання виконанню прикордонниками їхніх функцій, - йдеться у повідомленні.

У МЗС нагадали, що було зафіксовано непоодинокі спроби, в тому числі з боку громадян Росії, незаконного переміщення через кордон зброї, екстремістської літератури, сепаратистської символіки.

"Цілком очевидно, що ці добре сплановані провокації не можуть здійснюватись без відома російської влади, а в деяких випадках є всі підстави стверджувати, що такі дії нею безпосередньо організовуються і координуються", - зазначили в МЗС.

У міністерстві вимагають від російської сторони припинити провокувати загострення ситуації на українсько-російському кордоні, вжити реальних кроків з метою недопущення проникнення з Росії на територію України різного роду екстремістів, терористів та диверсантів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування