ГПУ заявила про бездіяльність російських прикордонників

Понеділок, 2 червня 2014, 11:19

Заяви Росії про порушення кримінальної справи щодо українських військовослужбовців не несуть юридичних наслідків, а дії самої Росії несуть ознаки сприяння міжнародному тероризму.

Про це йдеться у заяві Генпрокуратури, поширеній в понеділок.

"Повідомлення Слідчого комітету Російської Федерації не матиме жодних правових наслідків щодо працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та інших учасників антитерористичних заходів в Україні, що діють в межах наданих повноважень", - сказано в заяві.

"Участь суб’єктів боротьби з тероризмом в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей здійснюється у повній відповідності до положень національного законодавства України та норм міжнародного права. Тому посилання на Женевську конвенцію "Про захист цивільного населення під час війни" 1949 року є абсолютно недоречним", - наголосили у відомстві.

В Генпрокуратурі підкреслили, що забезпечення конституційного порядку на території Луганської і Донецької області є прямим обов’язком держави відповідно до Основного закону, законів про основи національної безпеки України, про боротьбу з тероризмом та інших актів чинного законодавства. 

"Апелювання російської сторони до норм міжнародного гуманітарного права викликають подив з огляду на бездіяльність посадових осіб Російської Федерації, які фактично сприяють безперешкодному проникненню на територію України через кордон незаконних озброєних формувань. Ці дії можуть мати ознаки сприяння міжнародному тероризму", - наголосили у Генпрокуратурі.

"У такий спосіб, на нашу думку, здійснюється відверта спроба замаскувати безпосередню участь окремих громадян Російської Федерації у злочинах, за якими органами прокуратури ведеться розслідування", - додали в ГПУ.

Як відомо, раніше Слідчий комітет Росії заявив про порушення кримінальної справи щодо військовослужбовців Збройних Сил, які беруть участь в АТО в Луганській і Донецькій областях.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування