Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міллер готовий "відкотити" ціну на газ для України, але ставить умови

Понеділок, 2 червня 2014, 12:18

"Газпром" пропонує ціну на газ для України на рівні $ 385,5 за тисячу кубометрів, якщо "Нафтогаз України" погасить борг.

Про це заявив журналістам глава концерну Олексій Міллер, передає Интерфакс.

"У разі погашення українського газового боргу російська сторона буде готова розглянути схему вирішення цінового питання не тільки через зниження експортного мита, але і шляхом прямих комерційних переговорів на корпоративній основі", - сказав він.

При цьому Міллер заявив, що "Газпром" готовий судитися з "Нафтогазом України" в Стокгольмському арбітражі.

Однак, за його словами, на цьому тижні позов подано не буде. Предмет позову він не уточнив.

Раніше " Газпром" повідомляв, що пред'явив Україні рахунок у  $11,388 млрд за 2013 за недобір газу за умовою "бери або плати", і $7,2 млрд за 2012 рік.

У I кварталі 2014 для України діяла ціна в $268,5 за тисячу кубометрів. З 1 квітня "Газпром" виставив нову ціну - спочатку $385,5, а потім і зовсім - $485,5.

Українська сторона пропонує ВАТ "Газпром" підписати додаткову угоду з визначенням ціни на природний газ на 2014 рік у розмірі 268,5 долара США за 1 тис. куб. метрів, як було визначено в i кварталі 2014 року.

30 травня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що якщо домовленості щодо ціни на газ не буде досягнуто під час останнього раунду тристоронніх переговорів по газу Україна-Росія-ЄС, який може відбутися вже в понеділок, 2 червня, Україна подасть позов до Арбітражного суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...