Миколаївський сепаратист зізнався, що діяв за вказівкою російських спецслужб

Понеділок, 2 червня 2014, 13:16

У Миколаївській області СБУ завершила досудове розслідування проти лідера проросійської радикальної організації, який за завданням російських спецслужб організовував та координував сепаратистські заходи.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Стосовно жителя Миколаєва порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України

"38-річний мешканець Миколаєва, лідер проросійської радикальної організації "Миколаївський спротив", підбирав активістів з числа жителів обласного центру для агітаційної роботи, спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації у Миколаївській області", - йдеться в повідомленні СБУ.

За вказівкою своїх кураторів з Автономної республіки Крим та Російської Федерації, у визначений ними час ця радикальна організація брала активну участь у спробах захоплення адміністративних будівель органів влади та місцевого самоврядування, зазначають у СБУ.

7 травня співробітники СБУ затримали його у власній квартирі у Миколаєві.

Під час обшуків помешкання знайдено та вилучено перероблений гладкоствольний пістолет калібру 8 мм моделі "ПСШ 65".

Під час допитів затриманий зізнався, що отримував вказівки від громадянина України, який був завербований спеціальними службами Російської Федерації, та брав участь у підривній діяльності проти України.

Обвинувальний акт направлено до обласної прокуратури для подальшого скерування до суду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування