Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Дніпропетровщині створюють батальйони "Луганськ" і "Артемівськ"

Понеділок, 2 червня 2014, 14:00

Головне управління МВС України в Дніпропетровській області почало формування батальйонів "Луганськ" і "Артемовськ".

Про це "Українській правді" повідомив начальник прес-служби УМВС у Дніпропетровській області Олексій Щербатов.

"Розпочато формування батальйонів "Луганськ" і "Артемовськ". Кожен батальйон по 200 людей, можливо потім вони увіллються в Дніпро-1", - сказав він.

"Батальйон буде складатися із громадян України, які за своїми фізичними якостями після відповідних перевірок можуть бути співробітниками міліції. Усі вимоги такі ж, як при прийманні в міліцію", - додав Щербатов.

Відповідаючи на запитання, чому саме так називаються батальйони й чи означає це, що вони будуть відправлені в східні області, він відповів:

"Ми обрали символічні назви. У батальйони запрошуються не тільки жителі області але й жителі інших районів і регіонів. Вони будуть підрозділами управління МВС області. Первинної мети відправляти їх у ті райони немає", - сказав він, при цьому підкреслив, що подібні рішення приймає міністерство.

"Рішення щодо їхнього подальшого використання приймає міністерство. У нас є кадровий апарат, є можливості їх навчати. У звичайному порядку вони будуть захищати блокпости, громадський порядок у містах нашої області", - сказав Щербатов.

Він також додав, що є ініціатива місцевої влади Кривого Рогу створити роту "Кривбас". "Зараз це обговорюється, орієнтовно обговорюється чисельність в 100 людей", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування