Росія бойкотуватиме ПАРЄ, уникаючи "параду русофобії"

Вівторок, 3 червня 2014, 09:38

Російська делегація не братиме участі у червневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи через санкції на свою адресу.

Про це повідомив голова міжнародного комітету Держдуми РФ Олексій Пушков в інтерв'ю газеті "Известия".

"Російська делегація не буде брати участь у червневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Ми тимчасово перервали співпрацю з асамблеєю – на той час, доки діють санкції проти нашої делегації", - сказав він.

За словами Пушкова, про це 26 травня повідомили члену Президентського комітету ПАРЄ, керівнику групи "євролівих" Тіні Коксу під час його візиту до Москви, крім того кілька днів тому голова Держдуми Сергій Наришкін направив лист про це голові ПАРЄ.

"У посланні міститься розгорнуте обґрунтування російської позиції по Криму й українській кризі, зазнає критики рішення ПАРЄ позбавити російську делегацію низки повноважень і говориться про те, що ми не відмовляємося від діалогу, але відкидаємо мову санкцій, оскільки вони роблять співпрацю неможливою", - сказав Пушков.

"Голова Держдуми висловив готовність відвідати Страсбург і виступити там, але лише після відновлення повноважень російської делегації", - додав він.

За словами Пушкова, керівництво ПАРЄ зараз "обмірковує лист спікера Держдуми".

Він наголосив, що позбавлення російської делегації частини повноважень діє до січня 2015 року, але "не можна виключити, що частина ПАРЄ виступить за продовження санкцій".

"Ми не змінюємо наш підхід. Ми переконані, що ПАРЄ зайняла по українському питанню неприйнятну, зовсім однобічну позицію, стверджуючи, що київська влада в усьому права, а Росія винна в усіх лихах України", - заявив Пушков.

"При цьому київській владі й ультранаціоналістам вибачають усе – і страшну бійню в Одесі, і розстріл людей у Маріуполі, і використання армії проти власного народу", - вважає він.

Пушков упевнений, що розслідування Києва по подіях в Одесі 2 травня "буде одностороннім і упередженим, і якщо ПАРЄ ним удовольниться, то ще раз покаже, наскільки далеко вона відійшла від проголошуваних нею принципів".

На його думку, Росія нічого не втрачає від неучасті в роботі ПАРЄ:

"Росія втрачає можливість бути присутньою на параді русофобії, не зможе почути просторікування про те, наскільки демократичний київський режим, або маячню, що на Україні ніхто не хоче федералізації, що там немає фашистських організацій і що країна "єдина як ніколи". Ми також втрачаємо можливість вислухувати ксенофобські промови: мовляв, "російський народ дуже добрий – він спочатку вас чаєм напоїть, а потім заріже".

"В асамблеї виник "єдиний фронт" людей, які не бажають знати правду й заперечують очевидні факти. Їхнє завдання – влаштувати процес політичної інквізиції проти Росії й обґрунтувати підтримку Заходом київського режиму", - упевнений Пушков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування