Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: Якщо не домовимось з "Газпромом", то підемо в суд

Вівторок, 3 червня 2014, 12:22

"Нафтогаз" та "Газпром" продовжують перемовини про ціну газу, але якщо вони не домовляться, то Україна піде в Стокгольмський арбітражний суд.

Про це, доповідаючи у парламенті, розповів прем'єр Арсеній Яценюк.

"Я мав розпочинати свій виступ на фоні відключення Росією газу, але вночі РФ відмовилась від цих планів. Поки знято і питання передоплати", - розповів Яценюк.

Він повідомив, що ще у п'ятницю був підготовлений позов до "Газпрому", де вимагає справедливу ціну та компенсації від "Газпрому".

Але європейці запропонували тристоронні перемовини.

"У понеділок фактично розпочались перемовини між "Газпромом" і "Нафтогазом". Зараз вони проходять у Берліні на рівні глав компаній", - розповів Яценюк.

Він припустив, що ці перемовини "Газпром" ініціював для відтягування часу.

"Це може бути засобом відтягування часу, до якого може мати відношення візит Путіна до Нормандії", - поділився припущенням Яценюк.

Україна, за його словами, наполягає на підписанні додаткової угоди до діючого контракту, де слід зафіксувати компромісну ціну.

"Ми усвідомлюємо, що ціна у 268 доларів за тисячу кубів газу була хабарем попередній владі, але при цьому ми наполягаємо на її збереженні", - сказав Яценюк.

"Якщо угоду підпишуть, то я доповім про її параметри парламенту. Якщо її не підпишуть, то Україна судитиметься з "Газпромом", - заявив прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...