Партія регіонів уже вимагає покарання за вибух у Луганській ОДА

Вівторок, 3 червня 2014, 12:44

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вимагає притягнення до відповідальності українських силовиків за те, що ті, за його словами, обстріляли будівлю Луганської ОДА.

Про це він заявив із трибуни Верховної Ради у вівторок.

Він заявив, що будівлю ОГА було розстріляно українською авіацією. У центрі АТО заявляють, що авіація не обстрілювала будівлю ОДА.

"2 червня 2014 року силами української військової авіації був нанесений удар по будівлі ОДА Луганська, яка розташована в центрі міста. У результаті обстрілу будівлі й прилягаючого до неї парку, щонайменше 7 людей серед мирного населення загинули, значна кількість людей поранена", - сказав він.

"Для об'єктивного встановлення істини є розслідування цього злочину міжнародним судом у Гаазі. У зв'язку із цим нами підготовлений проект постанови парламенту про визнання юрисдикції Міжнародного кримінального суду для розслідування військового злочину, зробленого проти мирних громадян у Луганську", - додав він.

У відповідь на це спікер ВР Олександр Турчинов обурився, що Партія регіонів покриває терористів і ні словом не засудила напад терористів на прикордонний загін у Луганську.

"Я б просив, щоб ми не дезінформували людей, не захищали терористів. Чомусь у вашій заяві, Олександр Сергійович, жодної інформації немає про те, що 12 годин ішов бій на знищення наших прикордонників під Луганськом!" – обурився Турчинов.

"З житлових будинків, з житлових квартир розстрілювали прикордонників, снайпери били по них, не випускаючи людей із квартир. Це треба розслідувати в Гаазькому трибуналі. Дуже прошу, колеги із ПР, не покривайте терористів і подавайте об'єктивну інформацію нашим громадянам", - підкреслив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування