Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для біженців із Донбасу є понад 30 тисяч місць по Україні

Середа, 4 червня 2014, 12:16

Для біженців із "критичних" регіонів України підготовлено більше 30 тисяч місць для тимчасового розміщення.

Про це сказав перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема журналістам перед засідання уряду, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що лише за останній тиждень близько 15 тисяч біженців залишили територію Донецької області.

"Вчора ми проводили селекторну нараду разом із адміністраціями областей, і на цих нарадах ми включили до питань переселенців дві області, Луганську та Донецьку, де також проходить переселення громадян з цих регіонів", - сказав Ярема.

"За нашою інформацією, воно проходить у великій кількості. Лише з Донецької області близько 15 тисяч людей виїхали протягом останнього тижня", - сказав Ярема.

За його словами, сформовано банк даних місць, куди можуть переселятися люди із критичних регіонів.

"На сьогодні цих місць більше 30 тисяч. Вони розташовані по всій Україні, найбільше - в Черкаській області", - уточнив Ярема.

Напередодні в. о. заступника голови адміністрації президента Андрій Сенченко в ефірі "5 каналу" сказав, що для охочих виїхати з Донецької й Луганської областей є 39 тисяч вільних місць розміщення.

"Було в цілому 42 тисячі місць розміщення, з них на сьогодні вільних 39 тисяч місць. Є 22 тисяч місць у Черкаській області, і там є можливість тимчасово розміститися", - сказав він.

За словами Сенченка, станом на вечір 2 червня із проблемних регіонів виїхало й зареєструвалося 2025 пенсіонерів, вирішено питання соціальних виплат для цих людей.

"Виїхало 1780 дітей, які підпадають під цю категорію. Це ті, хто офіційно побажали зареєструватися як такі, хто вимушений виїхати", - додав він.

Сенченко також пообіцяв, що влада буде реагувати на випадки відмов таким людям із боку чиновників, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування