Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала координатора поставок зброї для терористів з Росії

Середа, 4 червня 2014, 15:42

СБУ затримала безпосереднього організатора та координатора поставок з Росії зброї та боєприпасів для диверсійних та терористичних груп в Донецькій і Луганській областях.

Про повідомляє прес-служба СБУ.

"Встановлено, що громадянин України "Г" в інтересах терористичної організації "Луганська народна республіка" 31.05.14 р., у взаємодії з представниками ГРУ ГШ ЗС РФ, російськими прикордонниками та своїми спільниками з числа місцевих "сепаратистів", організував незаконний в’їзд на територію нашої держави з РФ 7 вантажівок з озброєнням та боєприпасами", - сказано в повідомленні.

Крім постачання зброї до східних регіонів України, "Г" "в інтересах іноземної сторони здійснював вербування громадян з числа колишніх військовослужбовців та співробітників правоохоронних органів у м.Києві та інших регіонах з метою їх подальшої відправки" до східних областей "для участі у збройних нападах на місцевих жителів та сили АТО".

Крім того, за твердженням СБУ він організував виготовлення  агітаційних листівок підривної спрямованості, які планував розповсюджувати у м. Києві.

"У вказаних друкованих матеріалах містились заклики від імені т.зв. "Київської республіки"  вступати до лав терористичних організацій та чинити спротив чинній владі. Інші листівки, в яких йшлося про "криваві гроші" та "фашизм", планувалось розклеювати на банкоматах м.Києва",- сказано в повідомленні.

2 червня ц.р. співробітники СБ України затримали трьох спільників "Г", які намагалися організувати постачання з м.Києва амуніції (бронежилети та "розгрузки" загальною вартістю близько 100 тис. грн.) для "сепаратистів" на сході України.

 
 

За інформацією СБУ, стосовно "Г" відкрито кримінальне провадження за створення терористичної групи чи терористичної організації.

Здійснюються оперативно-слідчі дії, у т.ч. спрямовані на викриття інших зв’язків "Г" з числа громадян України та РФ, причетних до вказаної злочинної діяльності.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування