На кордоні з Україною Росія ввела режим надзвичайної ситуації

Середа, 4 червня 2014, 22:31

Режим надзвичайної ситуації введений в 15 прикордонних з Україною територіях Ростовської області.

Відповідне розпорядження підписане губернатором регіону Василем Голубєвим, повідомляє його прес-служба.

"Розпорядження підписане ввечері в середу після повернення обласного голови з робочої поїздки в Мартиновський район. Підставою для введення надзвичайного режиму на Дону стала необхідність забезпечення життєдіяльності в пунктах тимчасового розміщення людей, що прибувають в Ростовську область з південно-східних областей сусідньої України", - зазначає прес-служба.

"Згідно з розпорядженням донського губернатора Василя Голубєва, зона НС поширюється на 15 муніципальних утворень Ростовської області.

Це міста Азов, Гуково, Донецьк, Зверево, Новошахтинськ, Таганрог, а також Некліновський, Матвєєво-Курганський, Куйбишевський, Родіоново- Несветайський, Красносулінський, Каменський, Тарасівський, Міллеровський, Чортківський райони", - повідомляє прес-служба, цитує російський "Інтерфакс".

Голубєв у своєму мікроблозі в Твіттері повідомив: "Режим НС дозволить швидко організовувати додаткові пункти тимчасового розміщення біженців з південного сходу України. За останню добу їхня кількість зростає помітно. В основному їдуть жінки, люди похилого віку та діти. Треба допомагати сусідам".

За даними прес-служби, режим надзвичайної ситуації, в першу чергу, стосується муніципальних, регіональних структур, які відповідають за попередження та ліквідацію наслідків НС.

Він дозволить їм максимально оперативно і на законних підставах організувати роботу пунктів тимчасового проживання та харчування для постраждалих людей.

Як відомо, Міністерство закордонних справ України спростувало інформацію російської сторони щодо зростання кількості біженців з України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування