Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терористи вкрали стільки вибухівки, що можуть підірвати всю область - активіст

Четвер, 5 червня 2014, 11:48

Влада України має негайно почати жорстко діяти проти терористів на Луганщині, інакше це може мати дуже трагічні наслідки.

Про це заявив в інтерв'ю DW луганський активіст Олексій Біда.

Він розповів, що виїхав разом із сім'ями ще кількох активістів одразу після того, як його звільнили із полону терористів.

"Загалом, від початку сепаратистського розгулу, гадаю, регіон залишили близько десятка тисяч мешканців", - розповів Біда.

"Реально люди залякані. Магазини пограбовано, процвітає мародерство. Без жодних пересторог сепаратисти можуть забрати будь-яке авто у будь-кого", - розповів він.

За словами активіста, усе це дуже не подобається городянам, і "вони починають більш вороже ставитися до терористів".

Він переконаний, що сепаратистами керують члени колишньої влади.

"Одне знаю точно: всім, що нині відбувається на Луганщині керують депутати "Партії регіонів", зокрема Олександр Єфремов та Сергій Горохов. В них дуже великий ресурс, від ЗМІ до підприємств, де працюють люди. В регіоні все поділено", - вважає Біда.

"Комуністи займаються пропагандою та пікетами, а Росія підсилює збройними групами, що захоплюють адмінбудівлі", - додав він.

На його думку, головним завданням має стати перекриття кордону з Росією, "перекрити канали "підживлення" сепаратистів".

"Абсолютно відкрито заявляю: кордон зовсім не захищений, його перейти не завдає жодних труднощів. Ми щодня ходили на територію Росії і набирали там воду", - сказав Біда.

Він закликав владу діяти негайно.

"Сепаратисти вже заблокували і розграбували дуже багато шахт. Викрадено стільки вибухівки, що вистачить підірвати всю область, що там окремі будівлі", - заявив він.

Біда також розповів, що "проросійська підтримка зароджувалася роками", а луганчани "окрім гігантських підприємств, мало що в житті бачили".

"Це люди, більшість яких не мають закордонних паспортів. В кращому випадку були на заробітках в Росії, бачили життя у Москві і захотіли для себе такого", - вважає активіст.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування