У кримчан відібрали право обирати мерів

Четвер, 5 червня 2014, 12:24

Нелегітимна Держрада Криму прийняли в другому читанні закон, за яким скасовуються прямі вибори мерів.

Про це повідомляє Навігатор.

Прямих виборів мерів у Криму не буде – голів міських і сільських рад будуть обирати зі свого числа самі депутати, і тільки в селах глава ради одночасно є керівником виконавчого органу.

У міських муніципалітетах адміністрацію очолить призначений за контрактом керівник. Його кандидатуру має затвердити комісія в складі депутатів місцевої ради й представників Совміну.

Також скасовані районні державні адміністрації. Районні ради будуть формуватися з голів і депутатів сільрад, а адміністрацію району також очолить керівник за контрактом.

Як заявив у кулуарах нелегітимної Держради самопроголошений спікер парламенту Володимир Константинов, така реформа спрямована на підвищення контролю над мерами з боку місцевої громади й боротьбу з корупцією.

"Ми вважаємо, що цей закон спрацює позитивно тому, що попередня норма закону й стан справ, звичайно, мали дуже великі негативні сторони. Найголовніше – це високий рівень корумпованості й непідконтрольності мерів, обраних всенародним голосуванням", - сказав він.

"Для того, щоб зміцнити контроль громад муніципальних утворень за діями влади, запропоновано провести реформу місцевого самоврядування. На мій погляд, вона більш ефективна, дозволить впливати на ті процеси, які відбуваються в містах і районах", — переконаний Константинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування