Портнов збирається повернутися до України

П'ятниця, 6 червня 2014, 10:23

Колишній перший заступник голови Адміністрації Президента Андрій Портнов має намір повернутися в Україну.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Новий час", повідомляють "Українські новини".

Портнов зазначив, що виїхав з України на своєму автомобілі 22 лютого, побоюючись за своє життя, і зараз перебуває в Москві (Росія).

"Я обов'язково повернуся (в Україну) і буду займатися активним політичним життям. Буде ця участь у парламентських виборах чи громадській діяльності - подивимося", - сказав він.

При цьому Портнов наголосив, що найближчим часом не планує вертатися, тому що вважає це небезпечним для себе.

"Потрібно забрати з вулиць революційні трибунали, щоб монополія на правосуддя була тільки в держави", - вважає екс-перший заступник голови Адміністрації.

Портнов заперечує свою яку-небудь причетність до вбивств активістів Євромайдану й інших правопорушень, скоєних під час революції 2013-2014 років.

Водночас, він шкодує, що не подав у відставку одразу після побиття міліцією студентів на майдані Незалежності 30 листопада 2013 року.

Також колишній радник президента з питань судоустрою впевнений, що в часи правління Віктора Януковича довіра суспільства до судової системи була вищою, ніж зараз.

Як відомо, прокуратура Києва відкрила кримінальні провадження проти Портнова за ч. 2 ст. 191 (присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Прокуратура заявляє, що в червні 2010 року Портнов, використовуючи своє службове становище, незаконно очолив кафедру конституційного права Київського національного університету ім. Т. Шевченка, а також заволодів коштами університету, жодного разу при цьому не відвідуючи лекції.

Крім того, з метою незаконного впливу на судову систему вже як представник вищого навчального закладу Портнов став членом Вищої ради юстиції.

Екс-перший заступник голови Адміністрації ці обвинувачення заперечує.

Європейський союз вирішив заморозити активи колишньому президенту Віктору Януковичу, колишньому міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, колишньому генеральному прокурору Віктору Пшонці й ще 15 українцям, підозрюваним у привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини в Україні, у тому числі Портнову.

Портнов обіймав посаду першого заступника голови Адміністрації президента з 24 січня до 26 лютого 2014 року, до цього він із квітня 2011 року був радником президента Януковича, він входив у групу із врегулювання кризи в Україні від влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування