Яценюк наказав врятувати 200 тисяч робочих місць в Донецькій у Луганській областях

П'ятниця, 6 червня 2014, 11:45

Прем'єр Арсеній Яценюк заявляє, що в результаті ситуації, що склалася в Луганській і Донецькій областях, Україна не отримала 23 мільярди гривень.

Про це він заявив в п’ятницю під час години уряду, відповідаючи на питання "регіонала" Чечетова щодо курсу гривні і що підприємства сходу втрачають ринок, орієнтований на Схід.

"Як повернути курс з 12 гривень на 8. Знайдіть свого колишнього лідера Януковича, хай 15 мільярдів доларів, які золотовалютних резервів вкрали, поверне,  і буде одразу 8 (гривень за долар)", - сказав Яценюк.

За його словами, за травень з Донецька і Луганська Україна не отримала 422 мільйона гривень доходів Держбюджету. За його словами. не доплатили Донбасенерго – 24 мільйони,  група "Азов"- 36 мільйонів, АТ Азов – 122 мільйони.

"Загалом доходи, які ми отримуємо до центрального бюджету від двох областей за рік, складає 23 мільярди, по місяцю це близько 2 млрд. Ми очікуємо, що в червні ми не отримаємо не 422 млн, а мільярд гривень, який пов'язаний не стільки з Росією, а який пов'язаний з тими терористами, які фінансуються Росією", - зазначив він.

"Перервали транзит, перервали нормальне постачання підприємств, з автоматами залякують працівників, змушують не платити податки і фактично відбирають робочі місця в донецьку і луганську", - наголосив він.

Він додав, що рівень самозабезпеченості областей складає по Донецьку 55%, такі ж цифри по Луганську.

"Донецьк і Луганськ не проживе без України, а Україні потрібен Донецьк і Луганськ. Тому ми його нікому не віддамо", - наголосив він.

Яценюк зазначив, що Укрзалізниця отримала завдання закупати "все, що вона може закупити у підприємств Донецької і Луганської областей".

"Ми усвідомлюємо, що нам доведеться працювати на склад. Але зупинимо постачання – не буде грошей. Не буде грошей – не буде роботи. Не буде роботи – не буде додатково 200 тисяч робочих місць", - пояснив Яценюк.

"Як глава уряду заявляю: ми не залишимо с самотніми ні Донецьку ні Луганську області, це наші громадяни, це наша країна", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...