На інавгурацію Порошенка прибудуть делегації з 56 країн

Субота, 7 червня 2014, 09:45

Петро Порошенко присягне на вірність українському народу й офіційно стане президентом України. 

О 10:00 у Верховній Раді відбудеться урочисте засідання парламенту, присвячене складанню присяги новообраним президентом.

Як повідомив журналіст УП Мустафа Найєм, навколо ВР дуже багато охорони, причому не лише з УДО, а й іноземної, вочевидь - з іноземних делегацій. 

Журналістів до ВР не пропускатимуть, вони можуть бути присутні лише на площі перед ВР. Як пояснила охорона, такі заходи - задля безпеки. Для проходу під ВР журналістів ретельно перевіряють. Як відомо, під час інавгурації екс-президента Віктора Януковича, вхід для журналістів до ВР був відкритий. 

ВІДЕО ДНЯ
Фото з Facebook Oleksandr Khomenko
Територію довкола ВР ретельно перевіряють. Фото УП
Останні приготування до інавгурації під ВР. Фото УП

За даними Управління держохорони, на інавгурації Порошенка будуть присутні щонайменше 50 іноземних делегацій, зокрема, віце-президент США Джо Байден, президенти Польщі й Литви Броніслав Коморовський і Даля Грибаускайте, президент Швейцарії і чинний голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер, президенти Німеччини й Грузії Йоахім Гаук та Георгій Маргвелашвілі, прем'єр Канади Стівен Гарпер, голова Європейської Ради Герман Ван Ромпей, генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзаньєр, заступник Генсека ООН Джеффрі Фельдман. Від Китаю на церемонії інавгурації Президента України Петра Порошенка як спецпосланник Голови КНР Сі Цзіньпіна буде присутнім міністр культури Цай У (Cai Wu).

Окрім того, як повідомляє кореспондент Української правди, на інавгурацію Порошенка прибула екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. Також до будівлі Верховної Ради прибув брат втікача Андрія Клюєва - "регіонал" Сергій Клюєв.

Об 11:10 на Софійській площі стартує церемонія представлення командувачів видів Збройних сил України та урочистого підняття прапора президента України. Обидва заходи транслюватимуться у прямому ефірі НТКУ, також подію транслюватимуть через супутник шістьма мовами – українською, англійською, німецькою, іспанською, французькою та російською.

Пізніше у соборі Святої Софії відбудеться подячний молебень. О 12:00 Порошенко зустрінеться з главами іноземних делегацій. З 14:30 він проводитиме двосторонні зустрічі  в адміністрації Президента,  а на 17:00 заплановане урочисте прийняття "а-ля фуршет" у  "Мистецькому Арсеналі".

Як відомо, через інавгурацію рух центральними вулицями Києва буде обмежено. Зокрема, в районі розташування Верховної Ради України, адміністрації президента України, Софійської площі та музейного комплексу "Мистецький Арсенал. 

Наразі, станом на 10:00 на Арсенальній площі - затор, водії  сигналять, простоюючи  в заторах.

Українська правда, Укрінформ, Hromadske.TV

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...