Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС: Порошенко отримав потужний мандат довіри

Субота, 7 червня 2014, 11:20

ЄС продовжує підтримувати Україну та дотримуватися своїх зобов’язань перед нею.

Про це йдеться у заяві президента Європейської Ради Германа Ван Ромпея.

"Більшість голосів, яку Порошенко отримав на президентських виборах, є свідченням рішучості українського народу повернути стабільність своїй країні та подолати проблеми, з якими вона зіштовхнулася", - запевнив Ван Ромпей.

Він також відзначив, що п'ятий президент України отримав потужний мандат довіри для просування на шляху реформ і перетворення країни на сучасну та демократичну державу.

"Сьогодні у нас є нові можливості для надії", - йдеться у заяві.

Він впевнений, що Україна може стати об`єднаною так децентралізованою країною, в якій кожен знайде своє місце, а різні ідентичності та меншини будуть визнані та шануватимуться.

"Без сумніву, інклюзивний і всеохопний діалог буде важливим чинником для проведення цього процесу трансформації", - вважає Ван Ромпей.

Він також відзначив, що усі сусіди отримають користь від повернення стабільності та активізації зростання і розвитку в Україні.

"Також усі сусіди мають шанувати суверенний вибір України, включаючи її міцні зв`язки з Європейським Союзом та її територіальну цілісність. ЄС – на стороні України та готовий працювати з тими, хто поділяє цілі демократії, процвітання і стабільності", - підкреслив президент Європейської Ради.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...