МЗС РФ вимагає звільнити шпигунів-журналістів

Субота, 7 червня 2014, 14:58

Міністерство закордонних справ Росії засудила ставлення української влади щодо журналістів.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ, яке опубліковано в суботу на офіційному сайті відомства.

"Останнім часом це стало стійкою тенденцією, особливо в тому, що стосується роботи представників російських ЗМІ", - йдеться в документі.

У російському відомстві нагадали, що в ніч з 6 на 7 червня під Слов'янськом були затримані російські журналісти телеканалу "Зірка".

"Вимагаємо від Києва вжити негайних заходів щодо безумовного звільнення згаданих громадян Росії і надалі керуватися прийнятими в демократичному суспільстві принципами, про прихильність яким було заявлено в інавгураційній промові Петра Порошщенка, який обійняв посаду президента України.

Дипломати Росії в цій заяві висловили здивування, що "подібні провокаційні дії мають місце в момент, коли з'являються проблиски надії на деескалацію конфлікту на Південному Сході України".

У МЗС РФ зробили висновок, що затримання російських журналістів - це "незацікавленість певних сил у мирному врегулюванні політичної кризи в країні".

У відомстві зазначили, що до розшуку і звільнення кореспондентів телеканалу "Зірка" підключилося посольство Росії в Києві.

Крім того, російські дипломати попросили оцінити цю ситуацію міжнародні структури, перш за все, представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Міятович.

Як відомо, військовослужбовці Національної гвардії затримали двох журналістів російського видання "Зірка".

Затримання сталося біля одного з блокпостів у зоні проведення АТО.

Як повідомляється, журналісти РФ підозрюються у скоєнні спостереження та зборі інформації з організації служби на блокпосту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування