Вимоги віче на Майдані: Негайний розпуск Ради і бойкот товарів РФ

Неділя, 8 червня 2014, 13:29

У Києві на майдані Незалежності у неділю відбувається друге громадське віче.

У ньому беруть участь близько 3 тис. осіб.

Сцена Майдану. Фото Maidan Press Center

Оратори зі сцени, встановленій на Майдані, обговорюють поточні події, передусім інавгурацію президента України Петра Порошенка, а також ситуацію на самому Майдані.

Так, отаман Українського козацького війська Микола Бондар повідомив, що практично всі доручення, які подала Рада Майдану на попередньому вічі, виконано.

Зокрема, з Майдану виселено понад 150 осіб, які не дотримувалися "сухого закону". Ще частина учасників Майдану вступили до батальйонів самооборони на вимогу Ради Майдану.

При цьому, Бондар поставив на голосування і учасники віча підтримали його пропозицію про введення "сухого закону" на Майдані і для киян, а також гостей міста.

Він також заявив, що Рада Майдану готова разом із керівництвом міста вирішити проблему з торгівлею на Майдані.

Зокрема, вони мають намір виселити всіх торговців, лотки яких розташовані на Майдані, і обговорити з Київською міською державною адміністрацією місця, які буде відведено під торгівлю.

Учасники також звернулись до президента України. Активісти нагадали, що єдиною метою Майдану не було лише позбавлення від тиранії колишнього президента Віктора Януковича.

Ольга Богомолець на сцені Майдану. Фото Maidan Press Center

"Ми готові допомагати новому президенту, нація готова підтримувати його дії, але якщо він не впорається, він не доживе до кінця строку. Як президент. А економічні проблеми нехай вирішує уряд".

Люди також вимагають негайного призначення дати перевиборів парламенту. "Раду - геть", - кричать присутні.

Серед вимог також - зниження прохідного бар'єру до Ради з 5% до 3%.

Сотник Майдану Олександр Ярощук звернувся із закликом бойкотувати товари російського виробництва і розслідувати діяльність підприємств РФ на території України.

"Вимагаємо від керівництва держави, прокуратури розслідувати діяльність підприємств РФ, оголосити їхнє керівництво персонами нон-грата, притягнути їх до відповідальності за фінансування терористичної діяльності, націоналізувати їхні активи", - закликав він.

Григорій Пригеба з Луганська: Єфремов винний в том, що відбувається зараз в Луганську. Фото Maidan Press Center
Ліля Михайлюк та Леонід Закружевський зі зверненням до Прикордонної служби України, про відсутність повного захисту кордону

На віче були запрошені представників влади, зокрема президент Петро Порошенко і мер Києва Віталій Кличка, однак поки що їх не Майдані не було.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування