Дніпропетровщина готова приймати переселенців з зони АТО і Криму

Неділя, 8 червня 2014, 22:15

Дніпропетровська облдержадміністрація створила Центр допомоги переселенцям з Донецької, Луганської областей та Криму.

Центр допомоги відпрацює систему прийому біженців, буде вирішувати питання їх розміщення і забезпечення соціальними гарантіями, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Дніпропетровську ОДА.

"Визначено 13 міст, які будуть приймати біженців: Терновка, Першотравенськ, Павлоград, Новомосковськ, Синельникове, Кривий Ріг, Дніпропетровськ, Вільногірськ, Жовті Води та Дніпродзержинськ. У кожному місті підбираються варіанти житла - готелі, гуртожитки, турбази, сім'ї, які готові прийняти гостей, а також ведеться посилена робота центрів зайнятості з підбору вакансій ", - зазначили в ОДА.

Також проводиться аналіз кількості місць у дитячих садках і школах, літніх таборах для дітей, можливостей надання правової, медичної та психологічної допомоги.

Крім того Центр займатиметься питаннями реєстрації та обліку біженців, щоб рідні та близькі не втрачали зв'язку між собою.

Спільно із Запорізькою областю відпрацьовується система розміщення переселенців і на території цього регіону.

Адреса Центру - Дніпропетровськ, вул. Карла Маркса, 119, "гаряча лінія" - (056) 770 88 30, 770 88 40, пошта - dopomogadnipra@gmail.com.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...