Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму дорожчають продукти, ліки і проїзд

Понеділок, 9 червня 2014, 13:33

В Криму здорожчали українські товари. 

Про це заявила самопроголошений міністр економіки невизнаної республіки Світлана Верба, повідомляє 5 канал.

За словами кримського міністра, ціна на товари, які перевозять з материкової частини України, зросла після того, як Крим увійшов до складу Росії.

Як відомо, харчові продукти національного виробника становлять 80 відсотків на споживчому ринку регіону.

Разом  з тим на півострові здорожчали ліки: ціна медпрепаратів зросла майже удвічі, а в деяких аптеках – навіть учетверо.

Місцеве видання BigYalta.org повідомляє про те, що на півострові знову підвищилася вартість проїзду у міжміських автобусах.

"Враховуючи, що раніше тарифи було знижено на 10% через зміну ставки ПДВ, підвищення стало особливо відчутним – від 30 до 40%", -  зазначає видання.

Так, значно зріс проїхд з Ялти до Сімферополя: за новим тарифом, нова ціна квитка становить  127,68 рублів.  З 1 червня здорожчав проїзд у маршрутках Сімферополя – до 10 рублів. Деякі водії вигадують свої правила сплати проїзду.

У свою чергу самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов  заявив, що у Криму створюють "зелені коридори" для прискорених перевірок продуктів, що надходять на територію  півострова. Також буде створено міжвідомчу комісію для моніторингу роздрібних цін на продукти, повідомляє "Інтерфакс".

Окрім того Світлана Верба заявила, що буде створено міжвідомчу комісію, яка контролюватиме розмір торговельної надбавки на 23 види продуктів і стежитиме, щоб надбавка не перевищувала 10%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...