Порошенко викликає у росіян недовіру - результати опитування

Понеділок, 9 червня 2014, 14:31

Петро Порошенко представляє, в першу чергу, інтереси США і Євросоюзу, а також українського великого бізнесу та олігархів.

Такі результати опитування росіян з приводу обрання п'ятого президента України, яке проводилося Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Згідно з результатами, президентські вибори в Україні привернули увагу більшості росіян.

Так, перебігом виборчої кампанії цікавилися 63% жителів РФ: з них 19% стежили за нею постійно, а 44% - дізнавалися інформацію час від часу, 36% не виявила інтерес до цієї події. І лише 1% учасників опитування повідомив, що вперше дізнався про проведення виборів президента в Україні.

Обраний президент України, Петро Порошенко, викликає у росіян насамперед, недовіру - про це сказали 29% опитаних.

П'ята частка респондентів (22%) повідомила, що абсолютно байдужа до особистості нового українського президента. Інші ж відчувають до нього антипатію (19%) і навіть засуджують (17%).

Кожен десятий респондент розчарований (11%) в ньому або налаштований скептично (10%). А 7% учасників опитування зізналися, що відчувають ненависть.

Лише деякі відчувають до Порошенка довіру (2%), надію (2%), симпатію (1%) і т.п.

Петро Порошенко, в першу чергу, представляє інтереси США і Євросоюзу - вважають 43% росіян. У свою чергу, 37% опитаних впевнені, що він лобіює інтереси великого бізнесу.

На думку кожного п'ятого (21%), український президент близький з "націоналістами і бандерівцями". А 17% респондентів переконані, що Порошенко опікується лише власними інтересами. Частина опитаних думає, що він представляє спецслужби (12%).

Ініціативне всеросійське опитування ВЦВГД було проведено 31 травня - 1 червня 2014.

Опитано 1600 осіб у 130 населених пунктах в 42 областях, краях і республіках Росії.

Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News