Росія: НАТО створює проблеми, а не вирішує їх

Понеділок, 9 червня 2014, 16:58

Розміщення додаткових бойових сил поблизу російських кордонів прямим чином порушують Основоположний акт про взаємні відносини між Росією і НАТО.

Про це заявив перший заступник міністра закордонних справ РФ Володимир Титов у понеділок, 9 червня, - передає Німецька хвиля.

"Ми не можемо залишатися байдужими до мілітаризації оточуючих нас держав і будемо змушені вживати всіх необхідних політичних та військово-технічних заходів, щоб надійно забезпечити нашу безпеку", - підкреслив він.

За словами Титова, український конфлікт продемонстрував кризу системи євроатлантичної безпеки, і нарощування присутності НАТО біля російських кордонів лише підсилює напруженість "в і без того непростій ситуації".

"НАТО, швидше, створює проблеми, ніж допомагає їх вирішувати", - сказав чиновник.

Крім того, він зазначив, що нові економічні санкції, у разі їх прийняття Євросоюзом, не приведуть до перегляду Москвою позиції по Криму.

Титов закликав Німеччину і Польщу в разі, якщо таке питання постане, керуватися національними інтересами.

"Сподіваємося, що Німеччина і Польща, які мають тісні, розгалужені і різноманітні зв'язки з нашою країною, краще за інших розуміють важливість їх збереження та будуть узгоджувати свої дії з національними інтересами", - підкреслив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News