Журналісти "Громадського" живі, ведуться перемовини щодо звільнення

Вівторок, 1 липня 2014, 13:14

Захоплені бойовиками журналісти "Громадського ТБ" живі, ведуться перемовини щодо їхнього звільнення.

Про це заявив речник РНБО Андрій Лисенко на брифінгу у вівторок.

"Перше – вони живі", - сказав він.

Лисенко заявив, що на разі "перемовини продовжуються, ми сподіваємось, що все буде гаразд".

Водночас лідер луганських терористів Василь Нікітін заявив, що не має інформації про затримання журналістів "Громадського ТБ", але їх могли затримати за "відсутність акредитації", передає "Інтерфакс-Україна".

Водночас, як повідомляє прес-служба президента, Петро Порошенко доручив зробити все необхідне для якнайшвидшого звільнення заручників-журналістів.

За його дорученням глава МВС Арсен Аваков провів засідання в центрі Антитерористичної операції.

В ході засідання було створено робочу групу на чолі з керівником управління інформаційної безпеки Нацгвардії Юрієм Стецем, якій доручено координувати дії оперативних служб у питанні звільнення захоплених у заручники бойовиками журналіста Громадського телебачення Анастасії Станко та оператора Іллі Безкоровайного.

"Порошенко наголосив на необхідності зробити все можливе для того, щоб у найближчий термін були звільнені захоплені журналісти, а також для забезпечення безпеки всіх працюючих у зоні АТО працівників ЗМІ", - йдеться у повідомленні прес-служби президента.

Як відомо, у вівторок терористи у Луганській області взяли у полон журналістку "Громадського ТБ" Анастасію Станко та оператора Іллю Безкоровайного.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування