Більдт розуміє Порошенка в плані припинення "перемир’я"

Вівторок, 1 липня 2014, 15:48

Глава МЗС Швеції Карл Більдт із розумінням поставився до рішення президента України Петра Порошенка завершити дію режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це йшлося на їхній зустрічі, повідомляє прес-служба президента.

Більдт підтримав готовність Порошенка повернутися до режиму незастосування сили на умовах, що відображені в рішенні Європейської Ради від 27 червня.

А це – двостороннє припинення вогню та запровадження надійного контролю на українсько-російському кордоні під моніторингом ОБСЄ, звільнення всіх без винятку заручників та готовність почати політичні переговори з реалізації мирного плану президента.

Сторони констатували, що рішення Європейської Ради щодо мирного плану не виконане, тому Порошенко закликав ЄС діяти більш рішуче, йдеться в повідомленні.

Також Порошенко поінформував щодо роботи над внутрішніми реформами та отримав підтримку наміру реалізувати спільні з ЄС проекти для масштабного створення робочих місць на Сході України.

Сторони обговорили і подальші кроки з реалізації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Порошенко підтвердив намір України провести 11 липня консультації за участі представників ЄС, України та Росії щодо економічних аспектів реалізації цієї Угоди.

"Ми маємо абсолютно чітку позицію щодо неможливості жодного обговорення суті Угоди. Але ми можемо обговорювати етапи, перш за все, того, що стосується стандартизації", - сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування