Луценко попереджає про "війну демократів" зразка 2005 року

Середа, 2 липня 2014, 00:07

Шлях до вирішення ситуації на Донбасі пролягає серед іншого через проведення виборів – як місцевих, так і до Верховної Ради.

Про це у програмі "Свобода Слова" на телеканалі ІСТV cказав радник президента Юрій Луценко.

"Під час своїх передвиборчих поїздок Петро Порошенко обіцяв людям перезавантажити український парламент як того й вимагав Майдан. Це – його передвиборче зобов’язання. В новій Україні бажання людей є законом", - цитує Луценка сайт 3-я Республіка.

На думку Луценка, дострокові парламентські вибори, як і зобов’язувався президент, відбудуться наприкінці жовтня, хоча нині маємо ситуацію, коли Верховна Рада всіляко пручається своєму розпускові.

А деякі дії Кабміну вказують на те, що Україна опиняється в ситуації "хатньої війни демократів", яка вже була в 2005 році.

"Парламент сьогодні погодився не йти на "канікули" не так із бажання допомогти президентові, як із остраху, що влітку Верховну Зраду може бути розпущено. Водночас депутати заблокували розгляд внесених главою держави змін до Конституції та не приступили до розгляду законопроекту про вибори до парламенту за відкритими списками", заявив Луценко.

За його словами, в цей час Кабмін зволікає із внесенням кандидатур на посади голів обласних адміністрацій.

"Україна знову опиняється у ситуації хатньої війни демократів зразка 2005 року, яку негайно треба припиняти", - визнав політик.

Луценко висловив сподівання, що політичні сили – союзники на Майдані – вже в четвер втілять свою багатолітню обіцянку виборцям і запровадять нову виборчу систему, - з відкритими списками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування